Tertúlies viure l’adopció en l’adolescència

«Viure l’adopció en l’adolescència» és un espai de diàleg de famílies adoptives amb fills i filles adolescents on es comparteixen inquietuds, sentiments, necessitats, frustracions, èxits o fracassos a partir de l’experiència personal. De periodicitat mensual i 2 hores de durada, les trobades compten amb la participació de persones adoptades majors d’edat que aporten una perspectiva diferent i molt útil per a les famílies que viuen situacions complexes amb els seu fills i filles adoptius o que es qüestionen com afrontar-les si es produeixen.

El principal objectiu de les trobades és oferir a les famílies participants un espai de seguretat i respecte on compartir experiències i donar-se suport mutu davant situacions complexes amb els seus fills i filles, que sovint són comunes en els processos d’adopció. Així també, el projecte pretèn oferir a les famílies eines i criteris fonamentats en l’experiència d’altres famílies que han passat i superat satisfactòriament les crisis adolescents dels seus fills i filles adoptius. Finalment el cicle de trobades es planteja enfortir les habilitats personals de les famílies com ara l’autoestima, l’autoconeixement, la resiliència i l’empoderament, entre altres.

El projecte va néixer l’any 2016 en col·laboració amb el Centre per a Famílies amb Fills Adolescents, de l’Ajuntament de Barcelona. Des d’aleshores fins ara hem comptat també amb la col·laboració de l’Institut Català d’Acolliments i Adopcions (ICAA) i l’Associació en Defensa del Dret de la Infància a la família (Addif), entre altres.