Cofundador i Director de Continguts
Cofundadora i Directora Tècnica
Coordinador de projectes i Gestor digital
Clara Yélamos
Paula F. Ayabarrena
Soc graduada en Estudis Socioculturals de Gènere i màster en Investigació i Intervenció Psicosocial a la Universitat Autònoma de Barcelona. El meu recorregut acadèmic, social i personal s’ha vist més enfocat en els àmbits del feminisme, les bisexualitats i les no monogàmies, sempre des d’una perspectiva interseccional. He participat en projectes de realitats trans i d’inclusió laboral i educativa de dones romanís.
Col·laboro amb l’Institut Diversitas com a tallerista i formadora, treballant amb grups d’alumnat, professorat, associacions i Ajuntaments.
Gabriella Bita
Gabriella Bita Rankovic es socióloga con un máster en Cooperación al Desarrollo.
Con amplio recorrido social en el ámbito del antirracismo y el feminismo interseccional, así como experiencia en el trabajo con grupos marginalizados y vulnerables de la sociedad y el tejido comunitario.
Es co fundadora de Uhuru Valencia, un colectivo que busca la visibilización y representación de la comunidad negra, africana y afrodescendiente en el territorio valenciano.
Hajar Menssouri
Soc Treballadora Social (UdG), amb màster en Recerca i Intervenció Psicosocial (UAB), interessada per la recerca-acció per generar intervencions crítiques i interseccionals com a motor de canvi a la societat. La meva visió és antiracista i decolonial tenint com a principi rector la cultura d’alliberació per la construcció de la pau.
Aina Huguet
Aurea Ayón
Orgullosa Mexicana – Catalana, graduada en Art Teatral i Administració d’empreses amb Masters en Teràpia Gestalt i Art per a la Transformació Social. Acompanyo a grups de persones amb una mirada feminista, antiracista i decolonial.
Crec en la transformació social a través de les arts, el desenvolupament cultural comunitari i l’educació popular.
Kenza Benzidan
Griselda Lloret
Eiden Gael Marín
Sóc graduat en Filosofía per la Universitat de Barcelona, més tard vaig cursar el Máster Oficial Interuniversitari en Estudis de dones, ciutadania i gènere. Estudiant el grau d’Educació Social. Des de l’abril de 2017 treballo també al servei de Trànsit, atenció i promoció de la salut de les persones trans* i des de setembre de 2019 a la UOC com a tutor-col·laborador en Treballs Final de Grau en l’àrea de Feminismes i diversitat sexual i de gènere. Col·laborador de la ONG Kasa trans*.
La meva trajectòria acadèmica i professional, entronca directament amb una llarga trajectòria activista en diferents moviments socials. Crec en el gran valor de l’educació com a eina per transformar el mon i obrir mirada cap a la diversitat de forma interseccional i interdisciplinar. A més, m’apassionen els jocs de taula i de rol com eines de diversió i veig en ells un potencial educatiu i transformador.”
Alba Rovira
Sóc graduada en Sociologia per la Universitat de Barcelona, apassionada per la gestió de la diversitat i la inclusió. He participat com a investigadora social en diversos projectes sobre diversitat i creixement sostenible vinculats amb la Direcció General d’Afers Religiosos i diverses universitats. Em motiva treballar per a una transformació social on el gènere sigui un eix transversal. Col·laboro amb l’Institut Diversitas en projectes de recerca aplicada.
Ivan Piredda
Vaig néixer a Sardenya, Itàlia. Sóc Graduat en Pedagogia (Universita degli Studi di Cagliari), Master en teoria i pràctica del documental creatiu (UAB), Màster en fotografia creativa (IDEP), creador de Inweddings. Tinc una àmplia experiència en direcció de fotografia en diversos documentals. Professor d’audiovisuals a Innova’t Educació. Col·laboro amb l’Institut Diversitas en la realització de vídeos dels diferents projectes.
Iris Leyers
Vaig néixer a Bèlgica. Sóc Llicenciada en Belles Arts (fotografia) per l’Acadèmia d’Anvers. Des del 2001 visc a Catalunya on m’he format com a clown amb diferents professionals internacionals. He treballat com a clown i tallerista a hospitals i diverses associacions. Col·laboradora clown de l’Institut Diversitas. Compagino la feina de clown amb l’ensenyança d’idiomes.
Noé G. Montuenga
Als 38 vaig travessar la crisi dels 40. I em vaig reciclar com a professional, canviant la meva especialització laboral en comunicació i màrqueting social per a ONGs. Vaig començar a estudiar dinamització comunitària i formar-me en les eines del teatre dels i les oprimides. Treballo com a autònom en projectes propis i com a col·laborador extern de col·lectius i institucions, com ara a l’Institut Diversitas, dissenyant processos i intervencions amb enfocaments interseccional i de gènere, adaptats a diversos objectius i fent servir diferents metodologies amb grups molt diversos (LGTBI, persones grans, joves..). Des de fa alguns anys sento (i em fa feliç) que he integrat els meus coneixements i interessos personals, socials, culturals i polítics aplicant-los a la meva quotidianitat laboral: facilitar processos d’empoderament de persones i grups per aconseguir una transformació social real i duradora.
Caterine Galaz
Nací en Santiago de Chile. Viví en Barcelona entre 2001 y 2014. Soy académica de la Universidad de Chile y Coordinadora del Núcleo I+D de Estudios Críticos de la diversidad. Soy Doctora en Ciencias de la Educación y Magister en Ciencias de la Educación (UAB), Magister en Políticas Sociales y Gestión Local (ARCIS) y Licenciada en Comunicación Social (USACH). Mis líneas de investigación son: migraciones trasnacionales, diversidades, políticas e intervención social, género, acción colectiva y movimientos sociales. Soy Coordinadora del Institut Diversitas en América Latina.
Llicenciat en Antropologia, Geografia i amb estudis superiors d’informàtica. Màster en Gestió de la ciutat i urbanisme, i postgrau en SIG.
Gestor de projectes socials en l’àmbit d’educació, immigració i desenvolupament TIC. Ha estat professor de secundària, investigador en tècniques qualitatives i col·laborador de diferents institucions de caire social.
Sòcia fundadora i directora tècnica de l’Institut Diversitas. He cursat estudis de Ciències Empresarials a la Universitat de Barcelona i sóc Tècnica de Grau Superior en Administració i Comerç.
Al llarg de l’any 2015 he participat al primer Programa WISE (Woman Innovators for Social Business in Europe). Tinc una àmplia experiència en el disseny, coordinació i organització de projectes i programes formatius i divulgatius, treballant i formant-me al costat d’en Joan Viñas Bona.
Durant quasi 20 anys he estat gerent de l’Àmbit d’Investigació i Difusió Maria Corral i he format part dels equips promotors de la Fundació Carta de la Pau. He col·laborat com a tècnica de projectes amb la Fundació Jaume Bofill, en els projectes «Educació post 2015», «Rethinking Education» i «Escola Nova21».
He estat vinculada al mon educatiu des de sempre, per diferents vies i confio plenament en la capacitat de tothom per aprendre, només cal trobar el què i el com.
Soci fundador i director de continguts de l’Institut Diversitas. Sóc Doctor en Psicologia Social de la Universitat Autònoma de Barcelona i Llicenciat en Comunicació Social de la Universitat de Santiago de Xile. També sóc professor col·laborador de la Facultat de Treball Social i Educació Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull on imparteixo l’assignatura optativa de «Gènere i Inclusió Social». També col·laboro amb la Facultat de Treball Social i Infermeria de la Seinäjoki University of AppliedSciences, a Finlàndia.
Els meus àmbits d’expertesa són la comunicació social i la diversitat cultural i de gènere, sobre els quals, en els darrers 10 anys he dissenyat i executat cursos, tallers, assessoraments i processos comunitaris adreçats a diferents destinataris.
Sóc un apassionat de les arts escèniques, especialment del teatre de l’oprimit, sobre el qual tinc amplis coneixements i el practico fa anys tant a títol personal com a eina professional. El compromís, l’optimisme i la creativitat caracteritzen la manera d’abordar les problemàtiques socials en les que ens impliquem.
Des de fa uns anys els rumors sobre les persones immigrades s’han escampat ràpidament entre la ciutadania, malmetent les relacions entre els veïns i veïnes. Amb el propòsit de contribuir a aturar aquesta xacra, hem dissenyat i impartit diversos tallers antirumors en els que utilitzem diferents metodologies per sensibilitzar a tot tipus de destinataris.
Infants, adolescents, joves, adults i gent gran estan tots convidats a reflexionar i dialogar sobre els rumors i les seves conseqüències i a aprendre a aturar-los amb alguns dels nostres tallers: «Vacuna’t contra els rumors», «I tu com ho veus?», «Rumors de pedra», «El calaix dels records», «Diversitat i convivència», entre d’altres.
Si sou de Barcelona, ens els podeu demanar de manera gratuïta a través del Catàleg d’Activitats Antirumors de l’Ajuntament de Barcelona. Si sou d’altres municipis de la província, ens els podeu demanar a través del catàleg d’activitats de sensibilització de la Diputació de Barcelona. O si ho preferiu, ens podeu contactar de manera directa, a través del nostres Catàleg d’Activitats de Formació i Sensibilització