Campanya de sensibilització

En el marc del projecte «Adolescència i diversitat. Els estigmes de l’adopció», durant l’any 2020 hem pretès posar en evidència les discriminacions que pateixen els infants, adolescents i joves adoptats a causa dels diferents eixos de diversitat que majoritàriament els travessen i que són molt poc coneguts per a la majoria de la població.

En el cas de les famílies, on també hi trobem molta diversitat (monoparentals, compostes, homoparentals, etc.) poden patir també situacions ofensives,  motivades per prejudicis i estereotips de les persones del seu entorn. Alhora la majoria d’adopcions internacionals són d’infància racialitzada i en arribar a l’adolescència s’han d’enfrontar a diferents situacions racistes.

Per altra banda, vivim en una societat que sobrevalora els vincles de sang per sobre dels vincles afectius que són els que vinculen a les famílies adoptives amb els seus fills i filles.

Tots aquests elements s’han abordat conjuntament amb joves i famílies amb la idea de difondre uns materials de sensibilització per tal de desmuntar alguns d’aquests prejudicis i estereotips atribuïts al col·lectiu de persones adoptades i adoptants. A continuació us mostrem el resultat.