Projectes d’Aprenentatge Servei

La metodologia de l’Aprenentatge Servei és una fórmula molt efectiva per treballar simultàniament els continguts específics i les competències transversals en la formació d’infants, adolescents i adults. Consisteix bàsicament en orientar l’aprenentatge a accions que responguin a necessitats socials reals del context immediat dels i les estudiants. Aquesta metodologia té una llarga tradició arreu del món (sobretot a Llatinoamèrica i Estats Units) i des fa uns anys, també a l’estat espanyol i a Catalunya.

A l’Institut Diversitas hem realitzat diversos projectes des d’aquesta perspectiva, el més recent, el projecte “Drets en Acció – teatre i gènere”, orientat a sensibilitzar i implicar un grup d’estudiants del Centre Escolar San Francisco (del barri de La Verneda, de Barcelona) en la lluita contra les violències masclistes.

El projecte  inclou tallers de sensibilització sobre el tema, tallers de creació col·lectiva amb tècniques del teatre de l’oprimit i tres representacions de l’obra resultant de la creació que els i les alumnes participants representen davant d’altres estudiants del seu propi centre, a d’altres escoles del barri, la comunitat educativa, entitats, ciutadania i casals d’avis de l’entorn.

VIDEO 2018: resum del projecte i l’obra de teatre que portava per títol “Lo malo”.

VIDEO 2019: resum del projecte i l’obra de teatre que portava per títol “Ni una más”.

VIDEO 2021 (3er d’ESO): resum del projecte i l’obra de teatre que portava per títol “Pero, ¿qué estáis diciendo?”.

VIDEO 2021 (6è de primària): resum del projecte i l’obra de teatre que portava per títol “¿Quiénes sois vosostros para decirnos lo que podemos hacer?”.

VIDEO 2022 (Centre Escolar San Francisco – 3er d’ESO): resum del projecte i l’obra de teatre que portava per títol “¿Verdad o reto?”.

VIDEO 2022 (Institut Maria Espinalt – 3er d’ESO): resum del projecte i l’obra de teatre que portava per títol “Caza de brujas”.

VIDEO 2023 (Centre Escolar San Francisco – 3er d’ESO): resum del projecte i l’obra de teatre que portava per títol “Sin sentimientos”.

VIDEO 2023 (Institut Maria Espinalt – 3er d’ESO): resum del projecte i l’obra de teatre que portava per títol “El silencio”.

VIDEO 2024 (Centre Escolar San Francisco – 3er d’ESO): resum del projecte i l’obra de teatre que portava per títol “El meu casi algo”.