Projecte d’Intercooperació “FÀCILMENT”

Durant l’any 2023 hem participat en el projecte «FÀCILMENT», un projecte d’intercooperació impulsat pel Grup Cooperatiu TEB, orientat a promoure la incorporació de la Lectura Fàcil en diversos àmbits de la societat, amb el propòsit últim de millorar les oportunitats laborals de les persones amb discapacitat intel·lectual, així com la seva qualitat de vida en un sentit ampli.

La nostra participació en el projecte ha consistit en l’elaboració de dues formacions virtuals dirigides a empreses: 1.- sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere; i 2.- sobre diversitat d’origen, cultural i religiosa. Durant l’any 2023 hem elaborat els continguts de les formacions, així com en l’estructura i el guionatge necessari per presentar-los en format audiovisual. Durant l’any 2024 es gravaran els vídeos que formaran part de la formació i es començarà la difusió, juntament amb la part elaborada pel Grup TEB.

També han participat en el projecte les cooperatives Abacus, L’Apòstrof, Sepra, Suara Inserció i Xarxa Ambiental. Hem comptat amb la col·laboració de Alternatives Econòmiques, El Crític, Fundació de Finances Ètiques i Sumbucus. Entre tots aquests agents s’han elaborat glossaris, notícies, s’han adaptat obres literàries, documents laborals així com diferents campanyes de sensibilització sobre temes diversos.