Assessorament en accessibilitat i inclusió de la Universitat d’Estiu del Cooperativisme (UESCoop).

Garantir l’accessibilitat de la UESCoop des d’una perspectiva interseccional és l’objectiu que va impulsar l’assessorament i l’auditoria que vàrem realitzar el 2n trimestre de 2023 per encàrrec de la Confederació de Cooperatives de Catalunya. En el procés, vam revisar i aportar criteris  sobre diferents aspectes, com ara la senyalística, la difusió, els materials, l’accessibilitat dels espais per persones amb mobilitat reduïda, l’avituallament, l’atenció personal, els continguts de les conferències i la participació, entre altres qüestions.

Per dur a terme l’encàrrec vàrem treballar colze a colze amb la secretaria tècnica de les diferents sessions de la UESCoop, reflexionant i buscant alternatives -per exemple- per posar als lavabos una senyalística respectuosa amb la diversitat de gènere, per superar les barreres arquitectòniques per persones que es desplacen en cadira de rodes, per buscar la paritat de gènere en la conformació de les taules rodones, o dissenyant un càtering adaptat a les diferents necessitats i creences. Durant tot el procés, la pregunta clau que ens va inspirar va ser: tal i com s’està dissenyant les sessions de la Universitat d’Estiu de les Cooperatives, hi ha algun aspecte que pugui excloure algú? Si la resposta era “Si”, doncs, anem a repensar-ho!

 Les sessions es van realitzar els dies 5, 6 i 7 de juliol a la seu central de la Universitat de Barcelona i van ser molt ben valorades per les assistents, tant pel contingut com pel format i l’organització. Un cop acabat l’esdeveniment, vàrem elaborar un informe amb premisses i criteris d’inclusió des d’una perspectiva interseccional a tenir en compte de cara a futures edicions.