Assessorament joventut

Amb el propòsit de desenvolupar un model per incorporar les perspectives de gènere i inclusiva a les Oficines Joves (OJ) i els Punts d’Informació Juvenils (PIJ), l’Agencia Catalana de la Joventut (ACJ) ens va encarregar dissenyar i executar un projecte pilot amb 5 equips tècnics de joventut del territori: Ribera d’Ebre, Baix Penedès, Sant Boi de Llobregat, Vallès Occidental i Castelló d’Empúries.

El procés d’assessorament inclou una sèrie de reunions de treball orientades a, PRIMER, identificar les presències i absències de la població jove amb la que els equips participants solen treballar; SEGON, identificar el nivell d’incorporació de les perspectives de l’estudi en les informacions que les OJ i els PIJ difonen i en les accions que realitzen; i TERCER, dissenyar accions concretes que posin en pràctica aquestes perspectives i que serveixin com a models a replicar per altres equips professionals de joventut del territori.

En la pràctica el procés d’assessorament es tradueix en diversos espais de diàleg en els que es posen sobre la taula les diferents comprensions dels equips tècnics sobre les qüestions de gènere i les dinàmiques d’inclusió i exclusió que sovint provoquen les polítiques públiques. A partir d’aquí es vol promoure una revisió crítica de les seves accions i un canvi de mirada que es materialitzi en totes les seves accions.

El procés culminarà amb una trobada de tots els equips de joventut de Catalunya, en la qual es presentaran els resultats del procés, les accions desenvolupades i s’obriran noves vies per continuar treballant en aquesta línia en el futur.